onsdag 23 september 2009

Skilsmässan snart ett faktum

Det börjar kännas som att Snackflickorna missbrukar min kärlek. Vårt förhållande framstår i dessa dagar som väldigt ojämställd. Fotbollsflatan ger och ger, men vad får hon tillbaka? Snackflickorna missbrukar den makt den el facto har över Fotbollsflatan.
Floppen i EM följdes nu ikväll upp med 2-1 mot Belgien (BELGIEN!!) och för varje dag som går närmar sig den oundvikliga skilsmässan. Egentligen är skilsmässan inte alls oundviklig men det verkar som att Snackflickorna gör allt för att nå det totala uppbrottet med Fotbollsflatan. Snackflickorna suddar bort passionen och kärleken från vårt förhållande. För varje gång landslaget underpresterar, på det pinsamma sätt de allt för ofta gjort den senaste tiden, känner Fotbbollsflatan hur det kraschar till i hjärtat. Något går sönder.
Jag trodde länge att kärlekssagan Fotbollsflatan och Damlandslaget skulle vara en lycklig saga. Ett lyckligt slut "och så levde de lyckliga i alla sina dagar" är det slut jag alltid sett framför mig. Sommaren 2000 blev jag förälskad i damlandslaget. Vi förlovade oss ett år efter det, under EM i Tyskland där Sverige vann ett glimrande silver. Bröllopet skedde en tidig måndagsmorgon i oktober 2003. Det var den morgonen Sverige stod på toppen. Sverige var vackert, kärleksfullt och gav Fotbollsflatan en massa löften om en fantastisk framtid. Fotbollsflatan, som var upp över öronen förälskad, hade aldrig varit så kär i hela sitt liv. De känslor som då rusade genom
kroppen går inte att beskriva med ord, de finns inga ord som kan jämföras med de känslorna.

Nu har känslorna, efter en rad misslyckanden, börjat svalna. Fotbollsflatan har börjat tvivla på sanningshalten i de löften som avgavs den där morgonen i oktober 2003. Fotbollsflatan har börjat inse att damlandslaget i fotboll gör henne illa. Riktigt illa.
Skilsmässopapperna är ifyllda, frimärket påklistrat. Om papperna läggs på lådan är inte upp till mig. Det är upp till Snackflickorna att blåsa liv i denna kärlekssaga - annars kommer skilsmässan snart att vara ett faktum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar