tisdag 22 september 2009

Oh capten, my Capten

Victoria "Vickan" Sandell Svensson lämnar, och med att landslagskarriären nu är över, inte bara ett tomrum efter sig på planen. Hon lämnar även efter sig en kaptensbindel och ett stort ansvar som nu ska läggas över på någon annan. Efterträdaren heter Caroline Seger. Det beslutet kan inte ha chockat någon. De 24-årige Linköpingsspelaren har i några år varit stand-in för Vickan. Men det är en femma att vara ersättare, en helt annan peng att vara den yttersta ledaren.
Nu är det Seger som ska närvara på presskonferenser och tala till allmänheten. Det är hon som ska hylla laget i medgång, försvara och få dem på fötter igen under motgång. Det är nu Seger som ska vara the big boss i det Svenska landslaget. Klara Seger det?
Jag tror att hon klarar mediabiten galant, Fotbollsflatan tror också att hon kan prata med laget, peppa dem, på ett utomordentligt sätt. Men det där med Segers humör bekymrar mig. Kommer Seger att kunna stötta och peppa resten av laget när hon själv springer på motgångar? Det kan bara framtiden visa.
Än så länge nöjer jag mig med att konstatera att valet att göra Seger till kapten känns logiskt, men inte riktigt rätt. Fotbollsflatan petar in en snus under läppen (nej, nikotinfri är hon ännu inte) och muttrar "Oh capten my Capten. Måtte en seger komma ur detta".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar