söndag 27 september 2009

Det handlar om kamp, in i det sista

Det är jämnare än någonsin nu. Jämnare än på mycket länge. Senast damallsvenskan var så jämn som den just nu är var 2003 då Djurgården vann guldet först i sista omgången. Än så länge kan ju serien, teoretiskt sätt, bli ojämn. Det återstår fortfarande fem omgångar innan ett lyckligt lag står där med bucklan och äran, hoppar och jublar och med rätten att titulera sig Svenska mästare. Mycket kan hända på fem omgångar. Vinner Umeå alla sina resterande matcher medan de andra topplagen (främst Linköping och Göteborg) åker på 2-3 förluster då kommer det se ut precis som de gjort de senaste 5 åren. Då kommer Umeå att stå där som överlägsna mästare.

Det vore en mardröm. Så får det inte sluta. Så kommer det inte att sluta. Linköping och Umeå, som - enligt Fotbollsflatan - är de som gör upp om guldet i år, har rätt likvärdiga lag kvar att möta. Linköping kan tappa poäng mot Djurgården precis som Umeå kan snubbla till mot Malmö. Det som kan ställa till det är Linköpings bortamatch mot LdB, där kan allsvenskan avgöras. Min förhoppning är dock att båda lagen tar full poäng i alla sina matcher och att matchen lagen emellan blir direkt avgörande. Att det lag som kämpar till sig segern den sista oktober vinner serien. Det om något skulle väl vara rättvist? Det om något skulle väl visa vilka av de två jämna lagen som förtjänar att titulera sig mästarinnor?

1 kommentar:

  1. Mest av allt hoppas jag på att det redan är avgjort när Umeå kommer till Linköping, så vi kan få fira vårt lag på hemmaplan så som dom förtjänar!
    Men om det skulle vissa sig att det blir en avgörande sista match i Linköping så kommer det (förhoppningsvis, om inte LFC gör som dom gjorde förra året...) bli en mycket spännande och rolig match att se, och jag tänker vara där när Linköping ta sitt första SM-guld!!!

    HEJA LINKÖPING!!! <3

    SvaraRadera