tisdag 15 september 2009

"Det NYA landslaget"

Den 23:e september smäller det. VM-kval mot Belgien.
Fotbollsflatan har nog aldrig varit så opepp på en damlandskap fört - aldrig någonsin. Belgienmatchen känns så iskall som en landskamp kan bli.
Det är drygt en och en halv vecka sedan debaclet i EM. Jag tror inte någon med ett någorlunda intresse för damfotboll har hunnit smälta det ännu. Inte laget, inte spelarna, inte förbundskaptenen, inte media, inte fansen. Det kan dock vara både bra och dålig att EM-floppen sitter kvar i minnet.
Bra på så sätt att spelarna, laget och Mr Dennerby lär vara taggade. Sverige lär gå ut på planen och krossa Belgien med hjälp av revanschlustan. De lär köra över Belgien bara för att. I ren ilska och besvikelse.
Dåligt på så sätt att inte en djävel lär bry sig. Endast ett fåtal journalister lär följa matchen på plats och hur det än går lär resultatet få mycket lite utrymme i media. Bara den allra tappraste skaran fans lär finnas på plats i Göteborg för att följa krossen.

En till tanke som slår Fotbollsflatan är att samtliga 18 spelare som inleder VM-kvalet med matchen mot Belgien var med i EM. Alla spelare alltså. Alla var med i EM. Endast fyra har lyckats spela sig ut ur truppen. Målvakten Ulla-Karin Rönnlund (i ett kval tas sällan tre målvakter ut till truppen), backen Karin Lissel (en av de sista in i EM-truppen och fick inte en minuts speltid under mästerskapet), anfallaren Sara Lindén (inte heller hon fick många minuter i EM) och Victoria Sandell-Svensson (har härmed lagt landslagsskorna på hyllan) är de som fått lämna truppen. Resten är kvar. Oavsett vad de presterade i EM är de kvar i truppen.
Det lag som spelade Sverige ut ur EM ska nu spela Sverige in i VM. De lag som floppade totalt när pressen kom krypandes är nu det lag som ska ta Sverige till VM. "Det nya - vinnande - landslaget" är inte nytt någonstans. Tragikomiskt.

Så fegt! Typiskt lagom - typiskt svenskt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar