söndag 20 september 2009

Dum i huvudet och schitzofren.

Fotbollsflatan och (o)härlig har under den senaste månaden kommunicerat sporadiskt via mejl. Inte speciellt trevliga mejl men inte heller otrevliga sådana. Rätt sakliga, oviktiga mejl helt enklet. (O)härlig har velat att Fotbollsflatan ska lämna tre skivor som hon - enligt (o)härlig inte haft för avsikt att lämna igen. Och en schal. En röd sådan som Fotbollsflatan, enligt (o)härlig, lagt beslag på. Fotbollsflatan har då, gång på gång försökt förklara att den där schalen inte finns i hennes ägo, Fotbollsflatan har försökt förklara detta utan att nämna att den där schalen är rätt ful och inget som skulle smälta in i FF:s garderob. (O)härlig har också krävt att FF ska betala en del av telefonräkningen, vilket FF absolut inte ställt sig oförstående till.

Igår svängde så FF in på söderns mörka områden - mörka sett till alla minnen och att FF fick djävligt ont i magen när hon åter besökte denna plats - för att hämta de saker som FF glömt hos (o)härlig och lämna tillbaka (o)härligs saker. (O)härlig skulle inte vara hemma så FF plockade upp den påse som stod placerad utanför dörren och bytte den mot en annan påse. Då händer det oförklarliga; (O)härlig som inte är hemma denna kväll öppnar dörren. (O)härlig hälsar inte, det gör FF och det ångrar hon. (O)härlig tar sin påse, ger FF en arg blick och stänger sedan dörren om sig. FF får smått panik och lämnar det mörka området halvspringandes.

När FF öppnar påsen - som (o)härlig krävt att FF ska hämta utan att tala om vad den innehåller "det är dina saker, hämtar du den inte innan söndag slänger jag det i grovsoporna" - kan hon inte göra annat än att skratta. Det visar sig att den innehåller skräp så som gamla kvitton, anteckningar, några nr av DN:s sportbilaga, två rätt slitna, helt vanliga, vita tröjor, några tomma snusdosor och annat kraffs. Kraffs som FF lika gärna hade kunna vara utan. I påsen finns också två ljusstakar som FF köpt till (o)härlig. Är det inte typiskt flator att bittra ihop totalt och ge tillbaka alla presenter? Eller är det kanske typiskt mänskligt?

Sen var det den där telefonräkningen. (O)härlig hade noga prickat för vilka samtal som FF ringt och utifrån det räknat samman en totalsumma. I ren irritation över skräpet som fyllde påsen satte sig FF och lusläste räkningen.
Komiskt, mycket mycket komiskt, att FF ska betala samtal som ringts till hennes telefon.
Komiskt.
För Fotbollsflatan är säkert både helt dum i huvudet och schitzofren. Fotbollsflatan är säkert så djävla korkad att hon brukar ringa till sig själv. Så måste det ju vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar