fredag 14 augusti 2009

To you Mr Dennery

Sverige har inte vunnit en öppningsmatch sedan 1997. Då mötte de Ryssland i ett EM som spelades på den blågula hemmaplanen. Nu spelas mästerskapet i Finland och motståndare är återigen Ryskor. Den matchen måste Sverige vinna. Den matchen SKA Sverige vinna.

Startelvan om Fotbollsflatan får bestämma

Målvakt – Hedvig Lindahl
Egentligen är Caroline Jönsson min favorit och strax bakom henne följer Sofia Lundgren. Men då Carre lagt landslagshandskarna på hyllan och Fia inte är uttagen i truppen får Hedda vakta målet.

Vänsterback – Sara Thunebro
En av världens bästa vänsterbackar. Snabb och tuff spelare som aldrig viker ned sig. Nyttig i anfallsspelet med sina precisa inlägg och farliga hörnor.

Mittbackar – Stina Segerström och Charlotte Rohlin
Det optimala hade självklart varit om Hanna Marklund hade funnits till förfogande, men nu får vi deala med det som finns. Segerström är lång och brytstark, Rohlin snabb och bra med huvudet. Troligen kommer Mr Dennerby spela Sara Larsson tillsammans med Segerström, tyvärr.

Högerback – Anna Paulsson
Trodde aldrig jag skulle förespråka Paula, och det gör jag inte heller. Det är bara det att det inte finns så många andra alternativ. Tyvärr.

Vänstermitt. – Therese Sjögran
Oerhört rutinerad och teknisk spelare. Får räknas som den stora kreatören i truppen. Geller att hon presterar från början annars kan hon få det tungt. Det har liksom blivit pannkaka förut.

Mittmitt – Caroline Seger och Victoria Svensson
Givet mittfältspar. Det gäller dock att Vickan kommer upp i sin normala (väldigt höga standard) och får slippa småskador. Seger från inte ta för många onödiga kort.

Högermitt. – Kosovare Asllani
Upp till bevis för Kosse som är teknisk och påhittig i anfallsspelet. Måste dock hänga med försvarsmässigt annars ser det mörkt ut.

Anfallare – Lotta Schelin och Jessica Landström
L8
är en extremt snabb, teknisk och målfarlig forward. Landis beskrivs bäst som stor, tuff, stark och lagom elak. Lita på att Sverige kommer att göra mål om dessa två får starta på topp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar