lördag 15 augusti 2009

Jag tippar med hjärtat men också med hjärnan

Vad är väl ett dam-EM i fotboll? Det kan ju vara alldeles trist och tråkigt, dötrist och, och alldeles… alldeles underbart!

För ja, jag tror att EM i Finland kommer bli en fest vi sent kommer att glömma. Vi som väljer att delta alltså – alla mansgrisar och idioter som tycker att damfotboll är att pissa på begreppet fotboll? Skyll er själva, det kommer bli en fest utan dess like!

Vilka som kommer lysa bäst och glittra mest under festen som varar i veckorna tre? Svårt att säga men Tyskland är alltid favoriter till guldet. Varför? Let´s say att de har tjänat ihop till det. Annars Norge starka ut, som alltid. Danmark kan bli farliga om Paaske Sörensen är i form och England blir inte att leka med. Frankrike kan vara en outsider, om det överlever gruppspelet där de ställs mot Tyskland och Norge. Värdnationen Finland har en enkel grupp och bör gå vidare till kvartsfinal men längre än som lär inte de blåvita gå.

Sverige då? Hur går det för Sverige? Tyskland får som sagt gälla som favoriter. Norge, Danmark och Frankrike som starka utmanare men ingen av dem kommer kunna rubba Sverige.

Lysa bäst, glittra mest och vinna guld kommer Sverige att göra. Och ja, jag tippar med hjärtat så som jag alltid gör när det handlar om damfotboll och landslaget. Men jag tippar också med hjärnan. Sveriges resultat i år talar för sig självt. De har jagat bort det tyska spöket, de har besegrat olympiamästarinorna USA och de har spelat ut Martas Brasilien. Om nyckelspelarna Lotta Schelin, Victoria Sandell Svensson, Caroline Seger och Therese Sjögran är i form, om försvaret med Lindahl som sista utpost klaffar och om Jessica Landström presterar på den nivå hon kan... Då blir det tametusan guld i EM. Kom ihåg vart ni läste det först.

Häng med när festen går av stapeln den 23 augusti. Häng med hela vägen till den glittrande finalen som spelas den 13 september. Ni kommer inte att bli besvikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar