måndag 22 juni 2009

Det magiska mästerskapet - Drottning Victoria presenterar sig!

Några år tidigare hade hon funderat på att lägga av med fotbollen. Sluta i landslaget. Men hon bestämde sig istället för att träna hårdare och sikta högre.

Under EM 2001 var Victoria Svensson inte given i landslagets startelva efter det mästerskapet grubblade hon länge och väl och kom fram till att hon F-A-N inte tänkte se nästa mästerskap från bänken. Hon skulle ha en plats i startelvan om det så innebar blod, svett och tårar.

7 minuter in i Sveriges andra VM-match – ödesmatchen mot Nordkorea – ligger bollen i nät och målskytten Victoria ”Vickan” Svensson skriker ut sin lycka. Hon och alla andra vet att det här var precis den starten som Sverige såväl behövde.

Där och då, i den 7:e matchminuten, var Vickan matchens första målskytt. I halvtid klev hon av planen som matchens gigant. Efter 90 minuter var hon inte bara matchhjälte utan även Drottning Victoria med stora delar av det svenska folket – de delarna som bryr sig om damfotboll vill säga.

Nordkorea hade ställt upp sin röda arme med målet att begränsa Sveriges anfallsspel. De lyckades så när, men åt Drottning Victoria kunde de inget göra. När Malin ”Malla” Andersson kom loss i utkanten av straffområdet och på volley trollade in bollen till Vickan var det inget snack om saken. Vickan såg bara målet och mål blev det.

Matchen slutade 1-0 i blågul favör. Matchhjälten och drottningen hade presenterat sig.

Victoria Svensson hade nått sitt mål. Inte F-A-N skulle hon sitta på bänken i detta mästerskap!