måndag 29 juni 2009

Det magiska mästerskapet - Den dyrbara skatten

När gulklädda Sverige med Kapten Moström i spetsen gick ut för att möta Afrikanska mästarinnorna Nigeria visste det förutsättningarna. De var tvungna att vinna matchen. De var tvungna att vinna men kanske skulle inte ens seger räckas till en plats i kvarten. Men vetskapen om att USA och Nordkorea skulle mötas senare på kvällen och att halva Sveriges öde låg i Amerikanskornas händer, eller vid deras fötter, gick Sverige ut på planen. Ut för att göra det de kunde. Ut för att vinna matchen.

I halvtid var ställningen fortfarande 0-0 trots att Sverige skapat chans efter chans, trots att de gett allt för att avgöra matchen. I vägen för segern stod en dyrbar skatt – Precious Dede. Gång på gång på gång stoppade hon de svenska målchanserna, gång på gång på gång räddade hon bollen i sista stund innan mållinjen. Skulle den dyrbara skatten förstöra Sveriges drömmar?

Svaret? Nej, i den andra halvleken visade Hanna Ljungberg och Malin Moström att Dede var mänsklig. Umeås anfallstjärna lurade Precious på hjälterollen, två gånger om. Kapten Moström punkterade sedan matchen med ett fenomenalt 3-0 mål. Vem som passade fram till Ljugans första mål? Vem som hittade Kapten Mosan? Drottning Victoria!

När Sverige, trötta och svettiga, gick av planen visste de att de hade gjort vad de kunnat. Nu var det upp till USA. Sveriges öde låg nu vid amerikanska fötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar