torsdag 3 december 2009

Gör USA Kosse till en bättre spelare?

Fotbollsflatan gillar att tycka till om den kaxiga och frispråkiga Kosovare Asllani. För att hon är just frispråkig och kaxig. Men också för att hennes uttalande inte alltid känns genomtänkta. Mer genomtänkta än Josefine Öqvists uttalanden, men inte lika genomtänkta som Victoria Sandell Svensson. Fast ibland undrar jag om Kosse inte är mycket mer eftertänksam än man kan tro. Ibland känns det vekligen som att hon säger vissa saker bara för att bygga på sitt varumärke som frispråkig diva. Men ibland tror jag inte att hon vet riktigt vad hon egentligen säger med det hon säger.
Hur eller hur. Nu är det klart att damallsvenskan blir ytterliggare än profil fattigare. För oavsett om Kosse tänker eller inte innan hon öppnar munnen så är hon en stor profil i Sverige. En profil som den svenska serien och det svenska landslaget behöver. Frågan är vad Kosse tänker när hon till sportbladet säger följande;
”Efter som jag vunnit allt i Sverige är jag redo för nya utmaningar nu”.

Och jag undrar vad hon menar egentligen. Menar hon att för att hon vunnit ligan, cupen och super cupen så är hon redo för proffslivet. Menar hon att man måste ha vunnit allt man kan i sitt hemland för att prova på proffslivet? Eller menar hon helt enkelt att hon gjort sitt i den svenska ligan nu? Antagligen. Men mig veterligen har Kosse inte utvecklats speciellt mycket de senaste året, trots klubblagets framgångar. Så frågan är om inte den kaxiga och frispråkiga bruden tar en stor chansning nu när hon packar väskorna och testar lyckan i USA. Jag tror det. Jag tror att Kosse kommer hem nästa säsong med svansen mellan benen. Om fotbollsflatan har rätt lär framtiden utvisa.

Framtiden lär också utvisa hur det går för Linköping ala 2010. Som truppen ser ut nu lär det inte bli guld. Helt klart är att Kosse lämnar ett svagare Linköping för proffslivet i USA, frågan är om det gör henne till en bättre fotbollsspelare.

2 kommentarer:

  1. Janejjanej. Hon kommer säkert att utvecklas i USA, ja. Eftersom hon är långt bort från pappa och mamma och blir mognare, vuxen liksom. Linköping blir offensivt svagare, men de kommer att värva den ena eller andra..watch out. Defensivt är LFC bäst i Sverige och de har hela defensiven kvar såvitt jag vet förutom Skålberg som flyttar till pojkvännen i Dalarna.
    Kosse har sagt en del dumheter, det värsta var nog att hon inte brukar titta på damfotboll, eftersom den är alltför dålig och tråkig. Men hon var då bara 19 år..vi förlåter henne. Ja till ditt påstående att hon inte utvecklats i år. Hon är inte ett dugg bättre (inte heller sämre) än Hammarbys Nazanin Vazeghpanah. Tur för Bajen att WPSarna bara tittade på de som startar i landslaget.

    SvaraRadera
  2. Jag anser väl att Vazeghpanah och Kosse har ungefär samma svagheter. De är snabba och lätta (vilket även är några av deras styrkor) men inte tillräckligt snabba för att få den där extra hundradelen som behövs för att undvika närkamper. Och i närkamperna som de då inte alltid lyckas undvika flyger de båda som vantar.

    Så de borde båda lägga på sig några kilon. Problemet då är att snabbheten kanske blir lidande. Således borde de helt enkelt öva upp snabbheten ytterliggare och på så sätt kunna springa ifrån motståndarna och minimera antalet närkamper. Gör de det kan de bli hur bra som helst.

    Vem som når dit först blir intressant att se. Utvecklas man bäst i Usa eller Sverige.

    SvaraRadera